luni, 8 iunie 2009

Evanghelia - vestea bună a mântuirii

Termenul ”Evanghelie” înseamnă ”vestea bună” tradus din cuvântul grecesc ”evangelion”.
În Noul Testament, cuvântul a fost folosit în legătură cu mântuirea omului. În mod absolut, mântuirea omului se realizează prin Evanghelia harului lui Dumnezeu. Evanghelia este vestea bună care spune că Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, a murit pe cruce pentru păcatele omenirii și a înviat dintre cei morți ca să fim socotiți neprihăniți (Rom.4:24). Toți cei ce cred această veste bună, prin El, sunt iertați de toate păcatele.
Pavel oferă cea mai puternică definiție a Evangheliei când zice că: ”Evanghelia este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede...” Romani 1:16.
R. Moffat Gautrey afirmă că ”Evanghelia nu este o poveste învechită, pe care o înnoim noi. Ea e un foc al Duhului ținut aprins de Iubirea Nemuritoare; și vai nouă, dacă, prin neglijența noastră în a înflăcăra darul lui Dumnezeu care este în noi, focul acesta se micșorează”.
Ioan Botezătorul, ultimul profet al Vechiului Testament, era glasul ce striga în pustie, propovăduind Evanghelia Împărăției lui Dumnezeu și botezul pocăinței. El zicea: ”Pocăiți-vă, căci Împărăția cerurilor este aproape.” Matei 3:2
După botezul Său în Iordan și după cele patruzeci de zile de post în pustie, Domnul Isus ”a venit în Galilea, și propovăduia Evanghelia. El a zis: ”S-a împlinit vremea, și Împărăția lui Dumnezeu este aproape. Pocăiți-vă, și credeți în Evanghelie.” Marcu 1:14-15
Evanghelia (vestea bună) este o invitație pe care ți-o face Domnul Isus, Fiul lui Dumnezeu, la mântuire, iertare și viață veșnică în schimbul credinței și pocănței tale.
”Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu.” Ioan 1:12
Aminteam mai sus că ”Evanghelia este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede.” Mântuirea nu se capătă prin fapte sau eforturi umane, ci ”prin har și credință. Ea este darul lui Dumnezeu” așa cum apostolul Pavel spune în Efeseni 2:8,9 ”Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.”
Dacă mărturisești cu gura ta pe Isus ca Domn, și dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morți, vei fi mântuit. Căci prin credința din inimă se capătă neprihănirea, și prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire.” Rom.10:9-10
Fie ca această veste bună a salvării și iertării prin credința în Isus Hristos să atingă inima ta, să-ți ofere eliberare, pace și siguranța vieții veșnice.
Tot ce trebuie să faci este să crezi și să-L urmezi pe Isus Hristos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu