vineri, 11 septembrie 2009

IERTAREA DE SINE

“ Daca marturisim pacatele, El este credincios si drept, ca sa ne ierte pacatele si sa ne curateasca de orice nelegiuire” 1Ioan 1:9
Iertarea de sine inseamna a experimenta dragostea care nu tine in seama propriile greseli. Ea poate aduce usurarea pe care o cauti si este un proces zilnic.
Daca ne simtim vinovati, desi ne-am marturisit pacatele inaintea lui Dumnezeu inseamna ca nu ne-am iertat total. Cel mai nefericit om este cel care nu s-a iertat pe sine.
De ce nu ne putem ierta pe noi insine?
Suntem suparati pe noi insine. Iosif nu vroia ca fratii lui sa fie suparati pe ei insisi. Dumnezeu nu doreste sa fim suparati pe noi. Neiertarea de sine aduce ura de sine. Dumnezeu poate face ca tot ce ti s-a intamplat sa lucreze spre binele tau. Nu te mai uita inapoi!
Regretul pentru trecut duce la vina.Vina duce deseori la frica ca ce s-a intamplat nu poate fi schimbat in bine.
R.T.Kendall prezinta doua feluri de vina: 1. adevarata vina- o consecinta a pacatului nostru impotriva lui Dumnezeu; 2. pseudo-vina-cand nu este pacat in viata noastra
Iertarea este fara valoare emotionala daca nu ne putem ierta pe noi insine. Pacatul care a fost marturisit lui DUmnezeu este iertat deplin de El si orice vina pe care o simtim dupa aceea este pseudo-vina.
VINA FALSA este reala , ne simtim profound vinovati. Pseudo-vina apare cand pacatul a fost iertat sau cand nu a fost vorba de la inceput de un pacat. Aceasta mai apare cand ti-ai marturisit pacatul, ai regretat profund, dar nu te simti iertat. Daca insist asuprea pseudo-vinei pacatuiesc pentru ca nu am crezut. Aceasta neiertare de sine este rea si-L dezonoreaza pe Dumnezeu. Dumnezeu ne da sentimental de vinovatie pentru a ne atrage atentia, odata ce ne-am pocait El vrea sa mergem inainte.
Ne iertam pe noi insine in masura in care credem cu adevarat lucrul aceasta. Ne vom accepta pe noi insine cu toate esecurile fiind constienti ca mai putem gresi.
Ideile prezentate in acest articol sunt inspirate din cartea“IERTARE TOTALA” de R.T.Kendal
“LASA TRECUTUL SA FIE TRECUT” ( R.T.Kendall)
Scris de Anna-Maria GRĂMADĂ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu